feature image jakob contentbyrrån

PRESSMEDDELANDE
Norrlands första content marketing-byrå öppnar i Umeå

Tre företag inom kommunikationsbranschen startar nu tillsammans Contentbyrån, Norrlands första content marketing-företag. Genom att hjälpa sina kunder producera och sprida värdeskapande innehåll i digitala kanaler vill företaget bidra till att förändra marknadsföringen.


Contentbyrån blir det första företaget i Norrland som fullt ut arbetar med content marketing (innehållsmarknadsföring). Bakom satsningen står tre företag med kompletterande kärnkompetenser, med den tidigare reklambyråduon Niklas Ekblom och Jakob Rydberg i spetsen. Tillsammans har de två närmare 40 års erfarenhet av marknadsföring. I Contentbyrån slår de sig ihop med språkkonsulter, innehållsspecialister och sociala medier-strateger.

”Innehållsmarknadsföringen är verkligen på frammarsch, som en reaktion på ett förändrat kommunikationslandskap. Vi upplever att allt fler är trötta på reklam. I dag vill konsumenter leta information själva på webben och de förväntar sig att den ska finnas där. Webben har också blivit en social plats som kräver transparens,” resonerar Christina Rydberg, VD. Hon fortsätter:

”Att anpassa sig efter de nya förutsättningarna är utmanande för många företag. Många håller fast vid principer för marknadsföring som helt enkelt inte gäller längre. Vi vill hjälpa våra kunder att ta fram värdeskapande information anpassad efter de behov mottagarna numera har.”

Även om Contentbyrån ser innehållsmarknadsföring som ett långsiktigt arbete, tror de att många också kommer tilltalas av den röda tråd som strategin innebär för arbete i digitala kanaler.

”Många företag vet att de borde blogga, finnas i sociala medier, följa upp sina marknadsföringsinsatser och så, men de har svårt att koppla ihop alla delar. Där kan innehållsstrategin bli central i att skapa en röd tråd som leder till mätbarhet och lönsamhet för insatser i digitala kanaler,” säger Per Lundgren, innehållsspecialist i Contentbyrån.

Niklas Ekblom, som arbetat som affärsutvecklare och Creative Director på flera byråer, har lett arbetet med att ta fram Contentbyråns modell och erbjudande. Han märker att konceptet väcker nyfikenhet:

”Vi har smygstartat lite och pratat med en del kunder, och alla inser hur innehållsmarknadsföring kan och borde vara en naturlig del av deras ordinarie marknadsföring, oavsett om de vänder sig till konsumenter eller andra företag. Det ska bli spännande att verkligen få komma igång och möta kunder och intresserade,” avslutar han.

Contentbyrån startar sin verksamhet under februari. Företaget är också den första officiella partnern i Norrland till Stockholms-baserade Leadsius, som tillhandahåller verktyg för att styra och följa upp marknadsföring i digitala kanaler.

– – –

För mer info och pressbilder: Kontakta Jakob Rydberg, 070-6629300, jakob@contentbyran.se

Mer om de inblandade företagen: 
Contenbyrån grundas av Umeå-företagen WHND, Uppfatta och Niklas Ekblom Konsulting. Företagen har tidigare i samarbetat i flera projekt. Nyckelpersoner i bolagen har arbetat med kunder såväl nationellt som internationellt, med små och stora företag och organisationer.